Hlavní obsah

Jedna cigareta způsobila půlmiliónovou škodu, pachatel stíhán nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Prostějovští policisté našli viníka rozsáhlého dubnového požáru stohu s 629 tunami slámy na Prostějovsku. Podle kriminalistů jde o dvacetiletého muže, který si u stohu v den požáru zapálil cigaretu. Požár se rozšířil na plochu 60 krát 10 metrů. Majitel vyčíslil škodu na více než půl miliónu korun. V pondělí o tom informoval mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Foto: HZS Kraje Vysočina, Novinky

Hořící stoh (ilustrační foto)

Článek

Stoh slámy začal podle Kořínka hořet letos 17. dubna na poli mezi obcemi Vranovice a Vincencov. Případ policisté vyšetřovali pro podezření z poškození cizí věci, kdy pachateli hrozily až tři roky vězení.

„Provedeným prověřováním se jako pachatele podařilo ustanovit dvacetiletého muže z nedaleké obce. Ten se následně přiznal, že ke stohu přišel v podnapilém stavu, vykouřil zde jednu či dvě cigarety, jejich nedopalky odhodil do slámy a z místa odešel,“ uvedl policejní mluvčí.

Muž nakonec trestně stíhán nebude. Podle policie totiž nešlo o úmysl, což je jedním ze znaků naplnění činu poškození cizí věci. Věc tak byla podle Kořínka ukončena a předána k projednání případného požárního přestupku hasičům. Majitel stohu však po viníkovi může žádat náhradu škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám