Hlavní obsah

Plavkyně při závodech na Těrlicku zkolabovala poté, co ji bodla vosa

Právo, hon
Těrlicko

Dramatický průběh měly plavecké závody, které se konaly v sobotu na Těrlické přehradě. Jedna ze závodnic ve vodě zkolabovala krátce poté, co ji píchla vosa. Naštěstí byla včas vytažena. Po zásahu záchranářů skončila ve vážném stavu v nemocnici.

Foto: pro Novinky.cz Hedvika Tůmová

Vosa obecná (Vespula vulgaris)

Článek

O události informoval v neděli ráno mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl. „Osmnáctiletá plavkyně byla vosou bodnuta při plaveckých závodech, její alergická reakce byla bouřlivá. Stačila ještě vyslat signál o pomoc, takže byla z vody včas vytažena a dopravena na břeh. Zakrátko u ní však došlo k poruše vědomí a vážným dechovým obtížím,“ popsal stav mladé ženy mluvčí záchranné služby.

Ženu na břeh vytáhla přítomný policista „Začal plavat k ženě, která se začala potápět. Dívku policista vytáhl na hladinu, ta mu ještě sdělila, že asi byla bodnuta hmyzem, nato již nereagovala na podněty. Policisty byla nejprve přepravena na palubu služební lodi, kde ji poskytli pomoc a současně ji dopravili na břeh,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Ženu si pak převzaly do péče posádky přivolané záchranné služby. „Pacientce záchranáři zajistili žilní vstup a zasahující lékař ihned zahájil podávání potřebných léků. Poté, co se podařilo stav zlepšit, byla postižená vrtulníkem přepravena na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám