Hlavní obsah

Středověké městečko na Barrandově za sto miliónů zničila cigareta. Případ odložen

Praha

Policie odložila vyšetřování požáru filmového městečka na pražském Barrandově, kde hořelo loni v srpnu. Nepodařilo se zjistit konkrétního viníka, požár vznikl kvůli odhozené cigaretě, řekla ve čtvrtek na dotaz Novinek mluvčí policie Andrea Zoulová. Škoda byla vyčíslena na 100 miliónů korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár filmového městečka na pražském BarrandověVideo: Novinky

 
Článek

„Provedeným šetřením se nepodařilo zjistit skutečnosti opravňující zahájení trestního stíhání vůči konkrétní osobě. Vyšetřováním samotným nebyly zjištěny žádné skutečnosti svědčící o úmyslném zapálení,“ informovala Zoulová.

Podle ní se vyšetřovatelé přiklonili k závěrům znaleckého zkoumání. Znalci uvedli jako nejpravděpodobnější příčinu požáru v podobě odhozeného nedopalku cigarety.

Foto: HZS Praha

Požár barrandovské ateliéry zachvátil 26. srpna v době, kdy tam bylo postaveno dřevěné filmové městečko, v němž se měl natáčet seriál Knightfall o pronásledování templářských rytířů. Kulisy měly představovat středověkou Paříž.

Foto: HZS Praha

Zbytky kulis středověkého městečka, které oheň téměř úplně zlikvidoval a přeskočil i na okolí porost.

Hořelo na ploše 100 x 100 metrů. S plameny bojovalo sedm jednotek profesionálních a 17 jednotek dobrovolných hasičů, vojenská cisterna z letiště ve Kbelích a vrtulník, který na požár shazoval vodu z Vltavy. Tři zasahující hasiči museli být ošetřeni kvůli únavě a přehřátí.

Foto: pro Novinky Martin Kožíšek

Kouř z požáru filmového městečka byl vidět ze vzdálenosti několika kilometrů.

S požárem hasiči bojovali několik hodin. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Kouř byl vidět z celé Prahy a okolí. Škoda byla vyčíslena na 100 miliónů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám