Hlavní obsah

Mladík ukradl pokladničku z památníku heydrichiády, přišel si na 20 tisíc

– Praha
Novinky, hlk

Policie hledá mladíka, který v polovině července kradl v Národním památníku hrdinů heydrichiády v Praze 2, jehož součástí je i pravoslavný kostel sv. Cyrila a Metoděje. Ve chvíli, kdy byla pracovnice muzea z dohledu, popadl pokladničku s dobrovolnými příspěvky návštěvníků a ukryl se s ní v kryptě. Přišel si na téměř 20 tisíc korun. O případu ve středu informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Hledaný mladík

 
Článek

Mladík přišel do muzea 15. července kolem půl třetí odpoledne a zpočátku se zdálo, že jen tak bloumá po muzeu a sem tam si prohlédne expozici.

Ve chvíli, kdy si pracovnice muzea odskočila od pultu do zázemí, však mladík popadl pokladničku a ukryl se s ní v méně navštěvované kryptě. V úkrytu pak vypáčil zámek a přišel si na téměř 20 tisíc korun, které lidé původně zamýšleli darovat muzeu.

„Nutno zmínit, že se jedná o finanční prostředky, které touto formou muzeu dobrovolně darují jeho návštěvníci. Muzeum pak získané peníze využívá pro zajištění svého chodu, obnovu expozic či pořizování nových publikací pro návštěvníky,“ řekl Hulan.

Zachytily ho kamery

Zloděje na místě zachytily bezpečnostní kamery. „Pokud kdokoli hledaného poznáváte, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu, nebo pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ doplnil Hulan.

V případě dopadení a odsouzení hrozí mladíkovi za krádež až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám