Hlavní obsah

Rychlík na Mělnicku najel na bariéru z kamení, nastražily ji zřejmě děti

– Nelahozeves • Aktualizováno
Novinky, jap, ok

Na bariéru z kamení na trati poblíž zámku Nelahozeves na Mělnicku najel v úterý večer rychlík, který mířil do Chomutova. Nehoda se obešla bez zranění. Svědci tvrdí, že kameny na trať s největší pravděpodobností navršily děti.

BEZ KOMENTÁŘE: Rychlík najel v Nelahozevsi na kameníVideo: Novinky

 
Článek

Vlak najel na bariéru z kamení u zastávky Nelahozeves-Zámek. Následně dojel do stanice Nelahozeves, kde zastavil.

„Nehoda se odehrála krátce po osmé hodině večer, kdy vlak najel na navršené kamení. Škoda byla vyčíslena na 5000 korun. Kdo tam kamení umístil, vyšetřuje policie,” řekl Novinkám mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Mluvčí policie Markéta Johnová uvedla, že policisté zatím netuší, kdo kameny na koleje dal. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že kameny na koleje navršily děti.

„Kameny byly na jedné koleji a vlak tudy projížděl rychlostí 90 km/h. Jelo v něm asi 100 lidí, kterým se nic nestalo. Strojvedoucí zastavil v nejbližší stanici,“ konstatovala Johnová.

Policie incident prověřuje jako trestný čin obecného ohrožení.

Nejde o ojedinělý případ. Letos v březnu najel na kameny na koleji trati Praha–Olomouc rychlík společnosti Leo Expres. Policie zjistila, že je tam naskládaly tři děti ve věku 12 a 14 let, které si tak krátily dlouhou chvíli.

V dubnu loňského roku nastražil vandal kameny na trati mezi Chlumcem nad Cidlinou a Hradcem Králové. Najel na ně osobní vlak.

Reklama

Výběr článků

Načítám