Hlavní obsah

Muž v autobazaru po zkušební jízdě vyměnil klíčky, s autem pak ujel

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Neznámý zloděj fintou oklamal obchodníka, který mu ochotně ukazoval vůz v autobazaru. Poté, co muž se zaměstnancem absolvoval zkušební jízdu, vrátil jiné klíče a ty pravé si nechal. Za několik minut se do autobazaru vrátil, auto si nastartoval a nepozorovaně odjel. O případu informoval mluvčí pražské policie Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděje auta zachytily bezpečnostní kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté případ vyšetřují od poloviny června, kdy ke krádeži došlo. „Kriminalisté vyšetřují případ krádeže vozidla z autobazaru v Praze 9, kde zatím neznámý pachatel odcizil vozidlo značky Alfa Romeo Giulietta 940,“ řekl Daněk.

Foto: Policie ČR

BEZ KOMENTÁŘE: Lupiče auta zachytily bezpečnostní kamery

Zloděj, který auto během zkušební jízdy řídil, zřejmě po zaparkování vyměnil klíče za jiné, a ty vrátil prodejci. Ten na nich nic podezřelého nezpozoroval, protože byly prakticky identické. Muž pak z autobazaru odešel, aniž by si auto koupil. Za pár minut už byl ale zpátky, a za pomoci ukradených klíčů autem nepozorovaně odjel.

Za krádež nyní hrozí pachateli až osmiletý trest vězení. Neznámého muže zachytily bezpečnostní kamery, a policisté nyní žádají o spolupráci veřejnost. „Jestliže ho na záběrech někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ vyzývá policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám