Hlavní obsah

Honička s policií měla překvapivý konec. Z řidiče se vyklubal pěstitel

Novinky, mif
České Budějovice

Překvapivý konec měla pro policisty krátká honička v sobotu odpoledne na Novohradské ulici v Českých Budějovicích. Z řidiče vozidla VW Passat, který před nimi prchal, se totiž doslova během pár minut stal pěstitel konopí.

Foto: pcr.cz

Pěstírna konopí, kterou policisté po honičce objevili.

Článek

„Vše začalo v sobotu kolem druhé hodiny odpoledne na Novohradské ulici v Českých Budějovicích. Policistům hlídkové služby nezastavil černovlasý řidič vozidla VW Passat a zmizel jim v blízkých uličkách,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Policisté následně přivolali na pomoc posily a vůz i řidiče našli v jedné z okrajových částí města. „Asi si myslel, že zmizel, policisty však přivedl až do domu, kde následně objevili pěstírnu konopí, se vším všudy, osvětlení, zavlažování a další náležitosti,“ konstatoval mluvčí.

Foto: pcr.cz

Pěstírna konopí, kterou policisté po honičce objevili.

„Zhruba padesátku rostlin šestatřicetiletý muž dobrovolně vydal vyšetřovateli. Policisté však zadrženého pachatele rodině nevydali. Muže převezli po lékařské prohlídce do policejní cely,“ uzavřel Matzner.

Muž nyní čelí podezření z trestného činu na úseku návykových látek a drog. Pod jejich vlivem měl zároveň řídit motorové vozidlo, a to i přes vyslovený zákaz řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám