Hlavní obsah

Mladík za volantem felicie na Šumpersku smetl chodkyni, na místě zemřela

Právo, Aleš Fuksa
Šumperk

K nehodě s tragickými následky došlo v sobotu kolem páté hodiny ráno na Šumpersku. Střet s chodkyní si vyžádal smrtelné zranění.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Automobil skončil po střetu s chodkyní mimo silnici.

Článek

„Osobní vůz značky Škoda Felicia, který řídil 26letý mladík, jel přes Vikýřovice pod takzvaným Holubím vrchem. Motorista zřejmě nezvládl řízení svého vozu, narazil do chodkyně, která šla při okraji vozovky proti jeho vozidlu, a poté do sloupu veřejného osvětlení,“ přiblížila policejní mluvčí Marie Šafářová.

Při střetu utrpěla chodkyně zranění, kterým na místě podlehla. Zraněný byl také řidič a jeho spolujezdec v osobním automobilu. Jejich zranění však podle záchranářů nebyla vážná. Ani tak ale nemohli policisté řidiči provést dechovou zkoušku. „Proto byl ke zjištění případného ovlivnění alkoholem či jinými návykovými látkami nařízen odběr krve,“ poznamenala mluvčí.

K události ihned vyrazila posádka rychlé zdravotnické pomoci ze Šumperka. „Na místě byla první posádkou nalezena žena jevící známky selhání životních funkcí, byla zaklíněna pod vozidlem,“ poznamenal mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Dvaapadesátiletá žena utrpěla vážná poranění v oblasti hlavy a mnohočetné zlomeniny. „Bohužel následkům svých zranění na místě podlehla,” uvedl mluvčí.

Okolnosti nehody, příčina a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření, stejně tak výše vzniklé škody.

Reklama

Výběr článků

Načítám