Hlavní obsah

Opilý senior na Zlínsku napadl záchranáře, pak si troufl i na policisty

– Zlín
Právo, jr

Vysoká pokuta hrozí seniorovi, který v úterý v Otrokovicích v opilosti napadl záchranáře, již se mu snažili pomoci, protože utrpěl zranění, které nutně vyžadovalo ošetření.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Kolem páté hodiny odpoledne oznámila na tísňovou linku kolemjdoucí žena, že viděla v Otrokovicích spadnout neznámého muže, který je zřejmě zraněný. Záchranáři zjistili, že sedmdesátiletý muž z Otrokovic je zraněný na ruce i noze a potřebuje neprodleně ošetření,“ sdělila mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

„Muž se ovšem veškerým snahám o ošetření či pomoc bránil, byl velmi agresivní, napadal záchranáře a ze sanitky chtěl za každou cenu uniknout. Záchranáři zavolali na pomoc policisty. I po jejich příjezdu byl muž stále velmi útočný, choval se jako smyslů zbavený a neustále se snažil sanitku opustit,“ popsala mluvčí.

Policisté muže uklidnili a za jejich asistence se zdravotníkům konečně podařilo nezvladatelného pacienta ošetřit. Poté ho záchranáři za účasti policistů převezli do protialkoholní záchytné stanice, kde mu naměřili 2,4 promile alkoholu v dechu.

„Policisté z Otrokovic prověřují opilcovo jednání jako přestupek proti veřejnému pořádku, za který mu hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta,“ dodala Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám