Hlavní obsah

Kamióny na Svitavsku sevřely Škodu Yeti, spolujezdkyně zemřela

Gajer/Svitavsko
Aktualizováno

V Janově na Svitavsku v části obce Gajer na silnici I/35 se ve středu na vyfrézované vozovce srazila dvě nákladní auta a jeden osobní vůz, který kamióny doslova sevřely mezi sebou. V osobním autě zemřela spolujezdkyně a řidič je těžce zraněný. Hlavní tah bude zavřený přibližně do středečního poledne, informovala policejní mluvčí Hana Kaizarová.

Foto: HZS Pardubického kraje

Osobní auto se dostalo mezi kamióny.

Článek

„Nehoda se stala mezi odbočkou na Čistou a odbočkou k Benzině na Gajeru. Objízdné trasy vedou od Svitav na Čistou, z Litomyšle se jede přes Gajer na Opatovec,” řekla Kaizarová.

Auta jela od Svitav na Litomyšl. Nákladní vůz začal brzdit, protože před ním byla vyfrézovaná silnice a asfaltér mu dal znamení, aby zastavil. Za ním jelo osobní auto a pak další kamión, který zabrzdit nestihl a narazil do auta před sebou, uvedla mluvčí.

Foto: HZS Pardubického kraje

Osobní auto se dostalo mezi kamióny.

Na pravém zadním sedadle automobilu Škoda Yeti seděla dvaačtyřicetiletá žena, která zraněním podlehla. Na levém zadním sedadle byla o čtyři roky starší žena, která utrpěla lehká zranění. Čtyřiapadesátiletý řidič byl s vážnými zraněními letecky přepraven do nemocnice. „Dechová zkouška u jednašedesátiletého řidiče druhého kamiónu byla negativní,” uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám