Hlavní obsah

Jak dostat roomster z potoka? Hasiči nasadili speciální zařízení Bizon, aby ochránili ryby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náročný zásah si vyžádala relativně banální nehoda automobilu Škoda Roomster v obci Čeladná na Frýdecko-Místecku, jehož řidič nezvládl řízení a s vozem skončil v potoce. Auto z něj museli velice opatrně vyprostit až přivolaní hasiči se svým speciálním zařízením zvaným Bizon. V potoce směrem po proudu jsou totiž pstruhové sádky. Z vozu proto při manipulaci nesměly uniknout žádné škodlivé kapaliny.

Foto: HZMSK

Vizodlo z potoka bylo třeba vyprostit co nejopatrněji. Proto hasiči použili i vyprošťovací speciál zvaný Bizon.

Článek

Nehoda se stala v pátek odpoledne, dorazily k ní tři jednotky hasičů, řekl v sobotu mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZMSK

Roomster skončil v potoce, kde jsou po proudu pstruhové sádky.

Foto: HZMSK

Hasiči položili po proudu pod místem nehody z preventivních důvodů sorpčního hada.

Vůz uvízl v potoce Frýdlantská Ondřejnice, v němž jsou po proudu pstruhové sádky. K jeho vyproštění bylo proto třeba přistoupit co nejopatrněji, aby z něj do vody neunikly žádné škodlivé látky. S hasiči proto k nehodě vyjel z Ostravy-Zábřehu i vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon a pojízdná dílna.

Foto: HZMSK

K zásahu dorazily tři jednotky hasičů.

Foto: HZMSK

Hasičský vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon

„Hasiči položili preventivně po proudu pod místem nehody sorpčního hada. Po dobu vyprošťování byla silnice uzavřena. Vozidlo bylo odstraněno z potoka bez jakéhokoliv úniku provozních kapalin,” sdělil Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám