Hlavní obsah

V Lochkovském a Cholupickém tunelu selhaly kamery, auta musí jezdit pomalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kvůli technické závadě na kamerovém systému byly krátce po 6.00 obousměrně uzavřeny Lochkovský a Cholupický tunel na pražském dálničním okruhu. Uvedl to mluvčí pražské policie Jan Daněk. Zhruba po dvou hodinách se tunely otevřely, ale kamery dál nefungují, řidiči musí jet sníženou rychlostí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Lochkovský tunel

Článek

Tunely byly zprovozněny provizorně bez kamer, rotující vozidla ŘSD a policie je neustále projíždějí a kontrolují situaci. ŘSD také zastavilo práce na dálnici D1 před Prahou a přilehlé části Pražského okruhu, aby nezhoršovalo dopravní situaci.

Řidiči mohou tunely jet sníženou rychlostí 60 kilometrů v hodině, uvedl Daněk.

„Vypadl kompletní kamerový systém, na který je softwarem navázaný veškerý systém bezpečnostního sledování,” řekl Rýdl. Není tak možné sledovat situaci v tunelu, případný požár, zastavení nebo couvání auta, chodce v tunelu, auto v protisměru. Příčina poruchy zatím není jasná. „V tuto chvíli máme jenom nekvalifikované odhady,” podotkl mluvčí ŘSD.

Tunely jsou součástí jihozápadní části Pražského okruhu, která od roku 2010 propojuje dálnice D1 a D5. Denně tudy projedou desítky tisíc aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám