Hlavní obsah

Žena zamkla kojence v autě a šla hrát automaty

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okénko u zaparkovaného vozidla museli v neděli odpoledne rozbít policisté z ústecké čtvrti Všebořice. V autě byl totiž zamčený plačící kojenec. Policisté později zjistili, že jeho 30letá matka hrála v herně minimálně hodinu automaty. Nyní ji vyšetřují pro podezření z trestného činu opuštění dítěte nebo svěřené osoby, za což jí hrozí až pětileté vězení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policistům kolem nedělní patnácté hodiny zavolal muž, že v garážovém dvoře v ulici Lipová stojí zaparkované vozidlo s plačícím dítětem uvnitř.

„Vzhledem k tomu, že svítilo slunce a hlasitý pláč nasvědčoval tomu, že dítě je ve vozidle již delší dobu, policisté neváhali a okénko u vozidla rozbili. Dítě vyndali a zavolali rychlou záchrannou službu,“ uvedla ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Po chvíli se na místo dostavila matka a uvedla, že byla pouhých pět minut v místní herně. „Policisté si její tvrzení vzápětí ověřili a zjistili, že v herně nebyla pět minut, ale minimálně hodinu hrála na automatech,“ dodala mluvčí.

Osmiměsíční kojenec byl společně s matkou odvezen do nemocnice na vyšetření. Po vyšetření byl na její žádost propuštěn domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám