Hlavní obsah

Policie už dva měsíce hledá ženu z Hodonínska. Nasadila člun se speciálním sonarem

Právo, miv

Více než tři desítky policistů z pořádkové jednotky, policejní potápěči prohledávající se sonarem dno vodní nádrže i vrtulník monitorující terén ze vzduchu. Policisté v pondělí opět vyrazili hledat pohřešovanou Pavlu Zálešákovou z Nechvalína na Hodonínsku.

Do pátrací akce u Nechvalína se zapojili i policejní potápěčiVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

„Policisté již uskutečnili nejméně osm větších pátracích akcí, které neskončily požadovaným výsledkem, a proto dnes pokračujeme v pátrání po pohřešované ženě. Vytěžením obyvatel obce jsme získali informaci, že do těchto míst často chodila,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Kromě rozsáhlejších akcí policisté provedli domovní prohlídku, prohledali v okolí opuštěné objekty a další, vše bez jakéhokoli výsledku. Informace, že do lokality Habřiny poblíž obce se žena vydávala celkem často, proto slibovala určitou naději.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Do pátrací akce na Hodonínsku vyrazili i policejní potápěči, se sonarem prohledávali dno nedaleké vodní nádrže.

„Pracujeme jak s variantou, že se stala obětí násilného trestného činu, tak i s možností, že se skrývá. Jinými slovy, hledáme ji živou a pátráme případně i po těle. Vzhledem k rázu terénu přichází v úvahu i možnost, že by třeba spadla a nedokázala si přivolat pomoc,“ doplnil mluvčí. Policisté prohledali zarostlý, místy až neprostupný kopcovitý terén na ploše kolem dvou kilometrů čtverečních.

Do akce vyrazili i policejní potápěči, kteří se sonarem prohledávali dno nedaleké vodní nádrže, jež slouží sadařské společnosti jako rezervoár vody pro zavlažování jablečných sadů. Více než 2,5 metru hlubokou nádrž zkoumalo zařízení schopné identifikovat profil dna a objevit nezvyklý předmět.

Zatím bez výsledku

„Bohužel, dnešní pátrací akce nepřinesla kýžený výsledek,“ uvedl odpoledne policejní mluvčí. Pátrání tak nekončí a policisté i nadále počítají s prohlídkami míst, která si vytipují, ať již na základě podnětů lidí, či vlastním šetřením. Každým dnem se ovšem snižuje pravděpodobnost, že by žena mohla být ještě živá.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Do pátrací akce u Nechvalína na Hodonínsku se v pondělí zapojili policisté pořádkové jednotky i policejní potápěči.

Žena z Nechvalína odešla z domu v pátek 24. března. Zanechala lístek, v němž sdělila, že odchází, aby si promyslela, jak bude dál vypadat její život. Zmizením ženy ale drama neskončilo.

V neděli navečer vyjížděli policisté do Kyjova šetřit sebevraždu muže, který vkročil na koleje před jedoucí vlak. V mrtvém později identifikovali manžela zmizelé ženy. Podle obyvatel obce měl pověst divného muže a místní si myslí, že mohl svou ženu usmrtit a později spáchal sebevraždu.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná Pavla Zálešáková

Dvaačtyřicetiletá Pavla Zálešáková měří asi 165 centimetrů, má střední postavu a plavé vlnité vlasy. Nezvěstná je od 24. března. V případě, že by mohl někdo sdělit informace o jejím pohybu, žádají policisté o zavolání na tísňovou linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám