Hlavní obsah

Řidič autobusu uvízl na přejezdu a narazil do něj vlak. Je obviněn z obecného ohrožení

Právo, pab
Lužany

Dopravní nehoda z loňského září, při které na železničním přejezdu v Lužanech na Plzeňsku narazil osobní vlak do autobusu, už má viníka. Po několikaměsíčním vyšetřování policisté nyní obvinili řidiče autobusu.

BEZ KOMENTÁŘE: Autobus se na přejezdu srazil s vlakemVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Zahájili jsme trestní stíhání 47letého muže pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti,“ potvrdila v pondělí Právu policejní mluvčí Markéta Fialová. Šoférovi hrozí až pět let vězení.

Podle vyšetřovatelů porušil zákon o provozu na pozemních komunikacích tím, že vjel na přejezd za situace, kdy neměl jistotu jeho bezpečného přejetí a pokračování v jízdě.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Autobus, který do Lužan přijížděl z vedlejší komunikace od Dlouhé Louky, přejel koleje a zadní částí na nich zůstal stát, protože nemohl dál. Tehdy tam totiž probíhala oprava průtahu obcí a řidič autobusu na něj nemohl vjet hned. V tu chvíli se rozsvítila výstražná světla na přejezdu a během pár desítek vteřin přijel vlak a do autobusu narazil.

Foto: pro Novinky Pavel Plžík

Nehoda se stala na přejezdu zabezpečeném pouze světelnou signalizací bez závor.

V autobuse cestovala naštěstí pouze jedna pasažérka, která seděla vpředu a její zranění tak nebyla vážná. Ve vlaku se nikomu z 22 cestujících nic nestalo. Škoda je téměř tři milióny.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal potvrdil, že v době, kdy světla začala blikat kvůli přijíždějícímu vlaku, už autobus na přejezdu stál. Závory na tomto přejezdu nejsou.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Plzeňsku se srazil vlak s autobusem

U Lužan na jižním Plzeňsku se v úterý ráno srazil na přejezdu osobní vlak s autobusem. Podle předběžných informací byl při nehodě zraněn jeden člověk. Provoz...

Výběr článků

Načítám