Hlavní obsah

Řidič srazil školačku čekající na zastávce a ujel. Alkohol jsem pil až po nehodě, tvrdil

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Řidič v Kyjově na Hodonínsku srazil ve středu autem školačku, která na zastávce čekala na autobus. Vážně zraněnou dívku dopravili záchranáři letecky do brněnské nemocnice. Řidič osobního auta z místa nehody ujel. Když ho policisté zanedlouho vypátrali, nadýchal alkohol.

Foto: Policie ČR

Místo nehody v Kyjově

Článek

Nehoda se stala ve středu v odpoledních hodinách. Renault srazil dívku, která čekala na autobus na zastávce.

„Řidič osobního vozidla se s největší pravděpodobností plně nevěnoval řízení vozidla. Po spatření před ním zastavujícího vozidla najel z důvodu vyhnutí se srážce prudce vpravo mimo komunikaci na zastávku, kde srazil stojící dívku,“ popsal událost mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Namísto toho, aby zastavil a postaral se o zraněnou, řidič s poškozeným autem ujel. Přivolaní záchranáři školačku ošetřili a vzhledem k jejímu vážnému stavu přivolali k přepravě vrtulník.

Foto: Policie ČR

Policisté auto vyprátrali

Policisté se mezitím pustili do pátrání po řidiči. Auto našli o tři hodiny později v obci Svatobořice-Mistřín. Jeho čtyřicetiletý řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol, při které přístroj ukázal 1,6 promile alkoholu.

„Řidič však vypověděl, že požil alkoholické nápoje až po nehodě. Policisté jej dopravili do nemocnice k odběrům krve, které by jeho tvrzení měly potvrdit nebo vyvrátit,“ uvedl mluvčí.

I tak ale bude mít muž nemalé problémy, protože policisté už případ prověřují v trestním řízení jako podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti a z přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám