Hlavní obsah

Řidička vjela na trať, když padaly závory. Její BMW smetlo pendolino

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Expres Pendolino se v neděli po poledni na přejezdu u Pňovan na Plzeňsku střetl s osobním vozem BMW. Šestašedesátiletá žena za volantem utrpěla lehké zranění. Ve vlaku, v němž cestovalo na dvě stě lidí, se naštěstí nezranil nikdo. Lokomotiva vlaku je poškozená.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Poškozené auto

Článek

„Řidička vjela na přejezd v době, kdy spadly závory,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Příčinu nehody dále vyšetřují kriminalisté.

Náraz poškodil čelo lokomotivy. „Na odhad škod je ještě brzy, ale po skončení vyšetřování bude moci souprava sama odjet,“ řekla Právu mluvčí Českých drah (ČD) Monika Bezuchová.

Inkriminovaný přejezd se nachází hned vedle zmíněné železniční stanice. Jakou rychlostí v tu chvíli vlak jel, je zatím předmětem šetření. Řidičce zřejmě zachránilo život to, že její auto už bylo z velké části mimo koleje. „Souprava narazila pravou čelní částí do zadní části vozidla,“ doplnila Brožová.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Nárazem byl poškozen také vlak

Provoz na dvojkolejné trati byl sveden na jednu kolej. V místě nehody je provoz podle webu ČD veden sníženou rychlostí.

Podle informací ČTK byli cestující z pendolina přepraveni jiným vlakem. Místo osobních vlaků jezdí mezi stanicemi Kozolupy a Pňovany náhradní autobusová doprava.

Nejznámější případ je ze Studénky

Podobných případů, kdy řidiči vjeli na přejezd po spadnutí závor, se v posledních letech stalo několik.

U Studénky se srazilo pendolino s kamiónem Video: Aleš Honus, Právo

Nejznámějším byla nehoda polského řidiče kamiónu z roku 2015 u Studénky. Na červenou vjel na železniční přejezd, kde jej uvěznily závory. Pendolino stačilo před srážkou, kterou nepřežili tři lidé, už jen zpomalit. Vlak se zastavil až o půl kilometru dál.

Řidič kamiónu byl odsouzen na osm a půl roku do vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Prohlédněte si zdemolované pendolino zevnitřVideo: Aleš Honus, Právo

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám