Hlavní obsah

Kontrola EET málem skončila hospodskou rvačkou, zasáhla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hlídku policie přivolali ve čtvrtek kontroloři finanční správy do restaurace ve Zdibech u Prahy. Hosté kontrolorům nadávali a uráželi je kvůli EET. Policisté situaci uklidnili a případ vyřešili domluvou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hlídku si pracovníci do restaurace přivolali kolem osmé hodiny večer, když prováděli kontrolu elektronické evidence tržeb.

„Hosté měli na pracovníky kontroly slovní narážky a nadávky, proto přijela na místo hlídka, aby situaci uklidnila. Vše bylo vyřešeno domluvou, nejednalo se ani o trestný čin, ani o přestupek,“ řekla Novinkám mluvčí policie Eva Hašlová.

„Zatím k tomu nemám žádné informace a nemohu ke kontrole více sdělit. Kdy budou výsledky, prozatím nevím,“ uvedla ke kontrole tisková mluvčí Finančního úřadu Středočeského kraje Jiřina Plášilová.

Elektronická evidence tržeb (EET) je systém komunikace mezi Finanční správou České republiky na jedné straně a podnikateli a živnostníky na straně druhé. Každá platba je evidována v centrálním úložišti a zákazník dostane od prodejce účtenku s unikátním kódem. V ČR funguje od loňského prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám