Hlavní obsah

V pražské restauraci si odložil bundu s 250 tisíci. Peníze byly v mžiku pryč

Praha

Krádež 250 tisíc korun z kapsy bundy vyšetřují pražští kriminalisté. Muž nevěnoval pozornost svým odloženým věcem a toho využila skupina kapsářů, která mu peníze určené na auto ukradla. Většinu podezřelých policisté chytili, nyní ale pátrají po neznámé ženě.

Foto: Policie ČR

Žena, kterou policisté hledají v souvislosti s krádeží.

Článek

Krádež se stala 18. ledna v nákupním centru ve Vinohradské ulici, kde poškozený přišel na jednání do jedné z tamních restaurací.

„Bundu si přehodil přes opěradlo a přestal jí věnovat pozornost. To byl okamžik, kterého využil zloděj a z kapsy mu odcizil obálku se čtvrtmiliónem korun, který byl určen na nákup auta,“ uvedl v úterý mluvčí policie Jan Daněk.

Policisté podle něj následně přišli na to, že jde o gang kapsářů, kteří si vybírají neopatrné lidi a okrádají je. Podařilo se jim ztotožnit již několik podezřelých kromě ženy, jejíž podobu v úterý zveřejnili.

„Jestliže ji na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158. Celý případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což v případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let,“ konstatoval Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám