Hlavní obsah

Sobota motorkářům na českých silnicích nepřála

Právo, miv

Hned tři nehody, z toho jedna s tragickými následky. To byla sobota na jihomoravských silnicích z pohledu vyznavačů jedné stopy. Střet u obce Sokolnice poblíž Brna šestatřicetiletý motocyklista nepřežil.

Foto: Policie ČR

Nehodou u Lipůvky na Blanensku sobotní havárie motorkářů začaly.

Článek

První ze série tří nehod se stala v sobotu dopoledne u Lipůvky na Blanensku, kde podle krajské policejní mluvčí motocyklista zezadu narazil do osobního vozu, jedoucího před ním. „Jednačtyřicetiletý řidič utrpěl zranění a byl transportován do nemocnice,“ uvedla mluvčí. Jeho zranění nakonec nebyla tak vážná.

Odpolední nehoda na silnici II/380 se stala na křižovatce směrem na obec Sokolnice. Osobní vozidlo Land Rover Freelander se střetlo s protijedoucí motorkou, řidič auta zřejmě motocykl přehlédl. „Šestatřicetiletý řidič motorky utrpěl při střetu těžká zranění neslučitelná se životem. U řidiče osobního vozidla policisté provedli orientační dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl negativní,“ řekla mluvčí.

Třetí nehoda s účastí motocyklisty přibyla do policejních statistik odpoledne v Břeclavi. Motocyklista zezadu narazil do před ním jedoucí Škody Roomster. V tomto případě byly následky kolize minimální a policisté událost uzavřeli blokovou pokutou. Pochybil podle nich motocyklista, který nedodržel bezpečnou vzdálenost.

Foto: Policie ČR

K nehodám byl přivolán i vrtulník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám