Hlavní obsah

Senior lákal školačku do auta. Nabízím lidem svezení už 60 let, vysvětloval policistům

– Praha

Kuriózní případ vyšetřovali od února pražští policisté. Devítiletá dívka jim nahlásila, že ji do auta lákal neznámý muž a nabízel svezení. Policisté během vyšetřování zjistili, že jde o 80letého seniora. Ten se hájil, že svezení takto nabízí lidem všech věkových kategorií a to již 60 let.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vyšetřování začalo kvůli události z poloviny února. V ulici K Rukavičkárně oslovil neznámý muž školačku a zval ji do auta.

„Dívka se zachovala nejlépe, jak mohla, svezení odmítla, utekla domů a vše řekla rodičům. Ti pak celou věc oznámili a policisté se začali případem zabývat,“ řekl v pondělí mluvčí policie Jan Daněk.

Během vyšetřování policisté zjistili, že podobných případů je více, a informovali školy a městskou část, aby učinily potřebná opatření.

Snaží se pomáhat 

Rozuzlení bylo kuriózní a překvapilo i samotné policisty. Když k výslechu přivedli podezřelého muže — 80letého seniora, který v oblasti žije — řekl jim, že se snaží pomáhat lidem, kterým nabízí svezení.

„Takto koná již od roku 1958 a svezení nabízí jak mužům, tak ženám všech věkových kategorií z nezištného důvodu,“ konstatoval Daněk.

Stíhán důchodce nakonec nebude. „Vzhledem ke zjištěným skutečnostem, ke kterým mimo jiné patří i fakt, že muž nemá žádnou trestní minulost, není ve věci spatřováno žádné protiprávní jednání a případ byl odložen,“ shrnul mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám