Hlavní obsah

Policie dopadla podezřelé z brutálního přepadení na Táborsku, při kterém ubili dva muže

– Tábor • Aktualizováno
Právo, Novinky, orh, ok

Policie po roce a půl dopadla podezřelé z brutálního loupežného přepadení na Táborsku, po kterém zemřeli dva muži. Pachatelé tehdy vtrhli do firmy zabývající se výrobou součástek do motorek. Zástupci policie to oznámili v pondělí na tiskové konferenci.

Foto: Policie ČR

Jeden ze zadržených mužů

Článek

Kriminalisté obvinili dva cizince, ročník narození 1980 a 1984, z loupežné vraždy, pokusu o vraždu a ublížení na zdraví. Podle policie je jeden z obviněných Ukrajinec, druhý Maďar.

„V pátek jsme zadrželi sedm podezřelých osob a o víkendu jsme obvinili dva muže, kteří už jsou ve vazbě. Pátráme ještě po dalších pachatelích,“ uvedl vyšetřovatel Roman Hospodářský s tím, že zásah probíhal v Jihomoravském kraji.

Zmínil, že oba muži mají i trestní minulost. Hlavním motivem byl zisk, když uloupili několik set tisíc korun. Hrozí jim až doživotní vězení.

Vyslechli stovky lidí

Přepadení se odehrálo 16. září 2015 v Horusicích. Lupiči zaútočili s železnými tyčemi v domě, kde sídlí rodinná firma, která se specializuje na výrobu součástek pro motorky Jawa a ČZ. Měli na hlavách kukly, některé lidi svázali a mlátili je tyčemi do hlav.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Lupiči přepadli rodinu v tomto domě v Horusicích na Táborsku.

Na místě zůstalo sedm zraněných. Pachatelé se chovali velmi brutálně, dva muže utloukli. Jeden z nich zemřel krátce po incidentu, druhý pak zraněním podlehl po několika dnech v nemocnici.

„Napadení utrpěli také těžká i lehká zranění a psychická traumata, jejichž následky mohou přetrvávat až do konce života,“ upozornil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Podotkl, že chorobopis jednoho z napadených vydal na stránku a půl ve formátu A4. „Během vyšetřování jsme vyslechli přes šest set lidí a spolupracovali jsme i s kolegy s dalších států,“ doplnil Hospodářský.

Policie několikrát požádala o pomoc při pátrání veřejnost. Vyslechla asi 600 lidí a zajistila přes stovku stop. Škodu policie vyčíslila na půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám