Hlavní obsah

Policie dopadla muže podezřelého z přepadení herce Šimčíka

– Praha

Policie v pondělí dopadla muže, který je podezřelý, že v březnu přepadl herce Pavla Šimčíka. U výslechu se sotva propuštěný recidivista k činu přiznal.

Foto: Profimedia.cz

Herec Pavel Šimčík

Článek

„Během pondělního odpoledne si policista všiml na Václavském náměstí muže, který byl v souvislosti s tímto případem hledaný. Muže proto zadržel a následně na oddělení předal kriminalistům,“ oznámil mluvčí policie Jan Daněk.

Dvaačtyřicetiletý muž následně u výslechu přiznal, že se loupeže dopustil, a skončil v cele. Podle policie byl podezřelý začátkem března propuštěn z vězení, kde si odpykal trest za majetkovou trestnou činnost.

V souvislosti s přepadením policie pátrala také po muži, který použil Šimčíkovu platební kartu. „Muž, který použil při placení v tabáku uloupenou platební kartu, se v průběhu včerejšího dne sám přihlásil na policejním oddělení poté, co se viděl v médiích,“ konstatoval Daněk.

Srazil ho k zemi

Policie zatím nikoho z ničeho neobvinila, během úterý budou podle mluvčího probíhat další úkony trestního řízení.

Loupež se odehrála 9. března u zastávky Pod Dálnicí. „Vystoupili jsme z autobusu a nějaký chlap mě srazil k zemi a sápal se po kapse, kde jsem měl peněženku. Pak jsme se o ni přetahovali. Nakonec mi ji vzal,” řekl Blesku herec Pavel Šimčík. [celá zpráva]

Devětatřicetiletý Pavel Šimčík je divadelní, televizní a filmový herec, člen Dejvického divadla. Diváci ho mohli vidět například v Kriminálce Anděl, Vinařích, Románu pro ženy nebo v Boleru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám