Hlavní obsah

V Praze havaroval nejdelší český autobus Van Hool

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Nejdelší autobus v Česku, který jezdí od listopadu na pražské letiště, měl v pondělí ráno dopravní nehodu. Na pražském Veleslavíně se střetl s nákladním autem. Odnesly to naštěstí jen plechy a nikdo se nezranil.

Foto: Pro Novinky Pavel Jahoda

Nejdelší autobus boural v Evropské ulici

Článek

Nehoda se stala v Evropské ulici krátce po sedmé hodině ráno. Tříčlánkový autobus Van Hool AGG300 měl po střetu poškozenou zadní část a do garáží byl odtažen.

Foto: Pro Novinky Pavel Jahoda

Nejdelší autobus boural v Evropské ulici

„Vyšetřujeme střet autobusu s nákladním autem s přívěsem. Nehoda byla rychle odstraněna, příčiny kolize policisté zjišťují,“ řekl mluvčí policie Jan Daněk. Více informací k nehodě neměl.

„Poškozena byla levá zadní část. Jak dlouho bude trvat oprava a jaká byla způsobena škoda, zatím nevíme,“ dodala mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Foto: Novinky

K nehodě vyjeli i hasiči

Autobus jezdí na lince 119 od listopadu s krátkou přestávkou, kdy nefungovala vzduchová soustava a byla v něm zima. Do autobusu, který byl vyroben v Belgii firmou Van Hool, se vejde téměř 200 cestujících, v běžných kloubových autobusech to je zhruba o třetinu méně. Celková délka je 24,785 metru. [celá zpráva]

Nejdelší linkový autobus v PrazeVideo: Novinky

Nejdelší autobus zatím jezdí na lince na letiště, dopravní podnik však přemýšlí, že ho nasadí také na linky do zoo či Suchdola.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám