Hlavní obsah

Nejdelší autobus v Česku jezdil jen pár hodin. Byla v něm zima

Novinky, ale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský dopravní podnik nasadil v pondělí 14. listopadu do zkušebního provozu tříčlánkový autobus Van Hool AGG300. Autobus měl na lince 119 z Veleslavína na Letiště Václava Havla jezdit čtyři měsíce, zvládl to pouze několik hodin. Ještě týž den došlo k závadě ve vzduchové technice a autobus byl odtažen do garáže Řepy. Nasazen by měl být ve středu v odpoledních hodinách.

Nejdelší linkový autobus v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Do autobusu, který byl vyroben v Belgii firmou Van Hool, se vejde téměř 200 cestujících, v běžných kloubových autobusech to je zhruba o třetinu méně. Celková délka je 24,785 metru. Jde tak o nejdelší linkový autobus v Česku.

„Potvrzuji, že v pondělí ve 23.00 se zastavil van hool. Důvodem byla závada na vzduchové soustavě. Při provozu byla řidičem detekována i závada nedostatečné tepelné pohody v interiéru. Autobus byl odtažen do garáže Řepy, kde se zástupci společnosti Unitesta řešíme odstranění zmiňovaných závad. Lze předpokládat, že dnes v odpoledních hodinách se uskuteční zkušební jízda po opravě. Pokud bude vše v pořádku, bude van hool následně vypraven na linku 119,“ řekla ve středu tisková mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

Autobus byl vyroben v roce 2010, než dorazil do Prahy, tak mu byl vyměněn celý motor. „Zde v Praze došlo k závadě na topení a bylo potřeba vyměnit čerpadlo vodního okruhu topení. Vzhledem k počasí a minusovým teplotám jsme se rozhodli van hool odstavit,“ popsal ve středu Novinkám jednatel společnosti Unitesta Jan Starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám