Hlavní obsah

Policie v Opavě musela klidnit fotbalové chuligány, desítky zadržených

Právo, ČTK, Aleš Honus
Aktualizováno

Jako smyslů zbavení si počínali údajní fanoušci ostravského fotbalového klubu v opavských ulicích. Problémy začali dělat už po příjezdu na vlakové nádraží v Opavě, kde močili do kolejiště, házeli dělobuchy a světlice a křičeli vulgární popěvky. Jejich pochod přes město vyvrcholil po příchodu ke stadiónu, kde začali házet kamení a dýmovnice a kde policie musela zasáhnout.

Výtržnosti před fotbalovým zápasem Opava - OstravaVideo: Právo

 
Článek

Derby, které provázely výtržnosti, skončilo po čtvrté hodině. Policie doprovodila hostující fanoušky na vlakové nádraží a nyní by již měl být v Opavě klid.

Ještě před zahájením zápasu začala policie zatýkat první výtržníky, v průběhu prvního poločasu už jich byly desítky. Šlo například o fanoušky, kteří na policisty nebo na kolemjdoucí házeli lahve a kameny, případně se prali mezi sebou. Částí Opavy bezprostředně sousedící se stadiónem se ozývají dělobuchy, které chuligáni házejí. Stovky fanoušků stojí před stadiónem, protože nemají vstupenky.

V ulicích jsou stovky policistů, ve vzduchu krouží vrtulník. „Fanoušci byli omezeni na svobodě kvůli tomu, že narušovali pořádek a vyvolávali konflikty. Přesný počet zadržených zatím není k dispozici, situace se stále vyvíjí,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Foto: Novinky

Výtržnosti před fotbalovým zápasem Opava - Ostrava

Foto: , Novinky

Momentka z vlakového nádraží

Policie do bezpečnostního opatření nasadila pořádkové jednotky nejenom z Moravskoslezského kraje, ale také posily z jiných krajů a také jízdní policii ze Zlína.

Nejrizikovější zápas za posledních několik let

Fotbalový klub do prodeje uvolnil pro hosty pouhých 340 míst, do Opavy jich ale přijel několikanásobek.

Policie už v průběhu týdne upozorňovala, že půjde o jeden z nejrizikovějších fotbalových zápasů posledních let. „Upozorňujeme, že Opava má velmi dobrý kamerový systém v ulicích. V případě narušení veřejného pořádku budeme samozřejmě všechny záznamy vyhodnocovat,“ varoval krajský policejní ředitel Tomáš Kužel všechny, kteří by chtěli tropit výtržnosti.

Foto: Aleš Honus, Právo

Zásah policie proti chuligánům před zápasem v Opavě

Foto: Aleš Honus, Právo

Zásah policie proti chuligánům před zápasem v Opavě

První zápas mezi Baníkem a Opavou po propadu Baníku do druhé ligy se uskutečnil loni v září v Ostravě. Už tehdy došlo nejenom k šarvátkám v ulicích, ale také ke vtrhnutí části chuligánů na hrací plochu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám