Hlavní obsah

Mladíci se natáčeli při sprejování, video posloužilo policii jako důkaz

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Trojice mladíků usvědčila sama sebe, když se při sprejování železničního mostu natáčela na kameru. Policisté zadrželi dva ze tří mladíků, po třetím nyní pátrají. V pondělí o tom informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: "Uměleckou tvorbu" si sprejeři natočiliVideo: Policie ČR

 
Článek

Tříčlenná skupinka si ke sprejování vybrala železniční most poblíž ulice Dolňanská a protihlukovou stěnu u nedaleké dálnice.

Na základě přijatého oznámení na místo vyrazili policisté, kteří dva sprejery zadrželi. „Ti jsou nyní stíháni pro trestný či poškození cizí věci — sprejerství, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uvedl Hulan. Třetímu se podařilo utéct.

Dokázat sprejerům jejich skutky prý nebylo nic těžkého. Policisté podle Hulana totiž zajistili jejich kameru, na které bylo jejich jednání „zachyceno od A do Z a navíc v HD kvalitě“.

Protože dva sprejeři při výslechu neprozradili identitu třetího souputníka, obrací se policie s žádostí o pomoc na širokou veřejnost.

„Pokud kdokoli mladíka na záběrech poznáváte, znáte jeho identitu, místo pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,” uvedl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám