Hlavní obsah

Do pátrání po Míše policie nasadila psa cvičeného na vyhledávání mrtvol

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Polorozpadlé budovy v areálu bývalé raketové základny na severním Plzeňsku, který už několikrát pročesávaly desítky policistů kvůli pátrání po pohřešované Michaele Muzikářové (12) z Ústí nad Labem, prohledával ve čtvrtek německý ovčák. Podle informací Práva jde o speciálně cvičeného psa na vyhledávání mrtvol.

BEZ KOMENTÁŘE: Do pátrání se zapojil vycvičený pesVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Dokazuje to i vozidlo, se kterým na místo psovod dorazil a které se objevilo například u nálezu dvou mrtvol zabetonovaných ve stodole v Záhornici na Nymbursku.

„Venčím tady psa. Na shledanou,“ reagoval muž v civilu na dotaz Práva, co v areálu dělá. Policie už dříve avizovala, že dílčí kroky v pátrání komentovat nebude.

Lokalitu, kde se někdejší vojenská základna nachází, nevytipovali policisté náhodou. Pátrání tam probíhá kvůli Otakarovi S., bývalému příteli Míšiny matky. Muž se tady poprvé pokusil o sebevraždu, a to čtyři dny po dívčině zmizení. Otakar S. se nakonec oběsil začátkem února v pronajatém bytě v Čeminech na Plzeňsku.

Rozsáhlý areál

Areál se rozkládá na zhruba 20hektarové ploše, z desítky objektů zbyly většinou už jen ruiny. Součástí tohoto bývalého vojenského prostoru jsou i podzemní bunkry spojené navzájem labyrintem různých chodeb.

Foto: Policie ČR, Policie ČR

Pohřešovaná dvanáctiletá Michaela Patricie Muzikářová (na nejaktuálnější archivní fotografii) z Ústí nad Labem.

Otakara S. našla policie poblíž místa pátrací akce v noci na 17. ledna, když poslal matce Míši esemesku, že si chce vzít život. Podle dobře informovaného zdroje spal opilý ve svém vozidle Mazda 626 zaparkovaném u silnice. Policisté si na místo vyžádali asistenci záchranné služby, která ho odvezla na psychiatrii.

Otčíma se Míša údajně bála. Vyplývá to ze vzkazů, které zanechala na sociální síti. Proto muže také kriminalisté opakovaně vyslýchali, byl dokonce na detektoru lži.

Matka nahlásila zmizení své dcery ve středu 11. ledna večer. Dívka byla údajně ten den časně ráno ještě doma, matka odcházející do práce ji ale nekontrolovala. Dívčin telefon nebyl aktivní od večera 10. ledna. Dívka mohla zmizet cestou do školy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám