Hlavní obsah

Anonym ohlásil bombu na Ruzyni, provoz letiště byl omezen

– Praha • Aktualizováno

Anonymní telefonát o tom, že je na pražském letišti Václava Havla uložena bomba, omezil na dvě hodiny provoz na Terminálu 2. Policie celý prostor evakuovala. Po dobu pyrotechnické prohlídky nesměla odlétat letadla do zemí schengenského prostoru. Bomba se nenašla. Krátce po 22.00 byl provoz opět obnoven, sdělila mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

BEZ KOMENTÁŘE: Anonym ohlásil bombu na Ruzyni, provoz letiště je omezenVideo: Novinky

 
Článek

Škody bude Letiště Václava Havla teprve vyčíslovat, stejně jako aerolinky, kterých se dočasné uzavření terminálu a zpoždění letů dotklo.

Policisté museli před 20.00 Terminál 2 a jeho okolí uzavřít.Cestující se většinou přesunuli do sousedního Terminálu 1, který fungoval bez omezení. Jejich letadla zatím čekala na letištní ploše. Příletů se policejní zásah nedotkl. Cestující přilétávající na druhý terminál byli směřováni na Terminál 1.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Po dokončení policejní prohlídky veřejných i neveřejných prostorů se do terminálu nejdříve vrátili zaměstnanci, poté cestující. Postupně byli odbavováni, podstoupili bezpečnostní kontrolu a poté mohli odletět.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Mimořádná událost se obešla bez jakýchkoliv incidentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám