Hlavní obsah

V dodávce pro devět lidí jelo po dálnici D1 23 Rumunů

Právo, pch
Jihlava

Třiadvacet Rumunů vyskákalo z devítimístné dodávky, kterou celníci v minulém týdnu zastavili na dálnici u Jihlavy. Čtrnácti z nich pak nezbylo než s pohledem na koncová světla vozu a podstatně hubenější peněženkou shánět náhradní dopravu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak v pondělí informoval tiskový mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina Richard Zeman, dodávku Mercedes Sprinter s bulharskou registrační značkou zastavila hlídka v noci na středu na 111. kilometru D1 ve směru na Prahu poblíž exitu Jihlava Pávov.

„Z devítimístného vozidla vystoupilo 23 cizinců. Pět z nich dlužilo v registru nedoplatků za pokuty uložené v dopravě na českém území v součtu více než 16 tisíc korun, část peněz byla na místě vymožena. O další úkony se v blokovém řízení postarala hlídka dálniční policie,“ uvedl Richard Zeman.

Dál jelo jen devět lidí

Jak doplnila policejní mluvčí Dana Čírtková, policisté vyinkasovali od 14 osob blokovou pokutu za aktuální přestupek, a další jízdu těmto lidem zakázali. „Nelze sedět v autě tam, kde není možné se připoutat,“ vysvětlila policejní mluvčí.

Útlí pasažéři, vesměs dospělí muži i ženy různého věku, seděli i na zemi a po klínech, jak se dalo. Pokutu zaplatil také šofér, a to za to, že takovou přepravu dovolil.

Dodávka se pak mohla dál vydat jen s obsazením, které bylo v souladu s technickým průkazem, a 14 přebytečných pasažérů se mezi jednou a druhou hodinou po půlnoci na dálničním odpočívadle muselo postarat o odvoz v souladu s pravidly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám