Hlavní obsah

Řidič, který vybržděním způsobil smrtelnou nehodu, neměl povinné ručení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Řidič BMW, který byl obviněn z obecného ohrožení kvůli prosincové nehodě na dálnici D10, při které zemřelo malé dítě, neměl zaplacené povinné ručení. Vyplývá to z databáze České kanceláře pojistitelů. Muže soud poslal minulý týden do vazby.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda tří vozidel. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

„Mohu uvést, že jeden z účastníků nehody na dálnici D10 neměl pojištění. Více informací s ohledem na probíhající vyšetřování nemohu sdělit,“ řekl Novinkám mluvčí České kanceláře pojistitelů Aleš Povr. Na nezaplacené pojistné upozornila MF Dnes.

Že jde právě o řidiče BMW, lze zjistit z databáze kanceláře pojistitelů pomocí registrační značky, na kterou tam není veden žádný údaj.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

BMW po nehodě na dálnici D10

Policie v pondělí informovala, že šestatřicetiletého muže obvinila ze spáchání zvlášť závažného zločinu obecného ohrožení, protože svou agresivní jízdou a vybržďováním způsobil dopravní nehodu, při níž došlo k úmrtí osmiměsíčního dítěte a k několika dalším zraněním. Řidiči hrozí až 15 let ve vězení, soud na něj minulý týden uvalil vazbu.

Detektivové mají kamerové záznamy jednoho z účastníků nehody, na kterém je zachycený průběh střetu.

Vážná nehoda tří aut se stala 28. prosince na 32. kilometru dálnice D10. Zraněni byli celkem čtyři lidé, nejhůře na tom bylo právě několikaměsíční dítě, které později zemřelo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám