Hlavní obsah

Senior v Přerově podpálil dům kvůli hádce, málem upálil manželku a dceru

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Jen se štěstím zřejmě přežily v úterý odpoledne požár rodinného domu v přerovské místní části Újezdec, který založil 76letý senior, jeho manželka a dcera. Rozčilený důchodce vzal po hádce kanystr s benzinem a při tom, jak jej rozléval, potřísnil hořlavinou i obě ženy. Jedna z nich při požáru utrpěla popáleniny. Policie podrobnosti o případu zveřejnila ve středu.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah hasičů u domuVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Po slovní rozepři rodinných příslušníků muž nezvládl situaci a začal polévat benzínem věci, které byly uložené v chodbě domu. Hořlavinou potřísnil také  ženu a dceru. Pak benzín zapálil, z domu odešel a odjel osobním vozidlem,“ řekla Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Šestačtyřicetiletá dcera seniora utrpěla popáleniny na ruce, manželka žháře zranění neutrpěla.

„Následně muž při jízdě autem nerespektoval značku dej přednost v jízdě a vjel do křižovatky v okamžiku, kdy tam odbočoval řidič mazdy. Došlo ke střetu a k lehkému zranění obou účastníků,“ uvedla mluvčí.

Hrozí mu osm let

Řidič mazdy byl podle ní ošetřen v přerovské nemocnici, dechová zkouška u něj vyloučila alkohol. Seniora převezli do Fakultní nemocnice v Olomouci. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 200 tisíc korun.

Oheň likvidovali profesionální hasiči z Přerova a dobrovolní z Újezdce a Horní Moštěnice. „Když hasiči přijeli na místo, bylo celé přízemí rodinného domu v plamenech, postupně se oheň dostával do podkroví,“ sdělila Právu mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. [celá zpráva]

Plameny dostali hasiči pod kontrolu za necelou půl hodinu od oznámení požáru. Díky rychlému zásahu se jim podařilo uchránit sousední dům v řadové zástavbě. Výše škody při požáru dosud nebyla stanovena. Zřejmě však přesáhne milión korun.

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení, za který je v trestním zákoníku stanovena sazba odnětí svobody od tří do osmi let,“ dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám