Hlavní obsah

U Středokluk havaroval autobus směřující do Prahy, jedna žena zemřela

Právo, Novinky, jap, ok, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při nehodě autobusu u Středokluk v okrese Praha-západ zemřela ve čtvrtek ráno jedna žena. Dalších sedm lidí utrpělo zranění. Příčinu nehody vyšetřují policisté. Ti ve čtvrtek vyjížděli i k dalším nehodám autobusů, které však neměly už tak vážné následky.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu u StředoklukVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na silnici mezi Středokluky a Kněževsí. Autobus mířící na pražský Veleslavín vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Uvnitř tou dobou cestovalo 17 lidí.

Na místo vyjelo větší množství záchranářů a hasičů, ti na místo vyslali také evakuační autobus.

Záchranáři po příjezdu na místo ošetřili sedm lidí. „Byly to většinou tržné rány, jeden člověk byl převezen do kladenské nemocnice, zbytek do pražské nemocnice v Motole. U jedné ženy probíhala do příjezdu záchranářů telefonicky asistovaná resuscitace. Záchranáři v ní po příjezdu pokračovali, ženu se však nepodařilo zachránit,“ řekla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle vyjádření hasičů byla oběť ročník 1965.

Silnice byla kvůli vyšetřování nehody obousměrně uzavřena. Hasiči po události také prohledávali pomocí termokamery přilehlé pole, aby vyloučili, že někdo z účastníků v šoku neutekl.

Přesné příčiny nehody vyšetřují dopravní policisté a kriminalisté.

Bouraly i další autobusy

Nehodu autobusu řeší i policisté na Rakovnicku, u Mšeckých Žehrovic sjel vůz do příkopu. Podle dostupných informací se kolize obešla bez zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda na RakovnickuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

K dalšímu střetu autobusu a cisterny, k němuž došlo nedaleko Černošic, vyjeli policisté kolem sedmé hodiny. I tato nehoda se pravděpodobně obešla bez vážných zranění.

Komplikace na Vysočině

Autobus havaroval krátce před čtvrteční pátou hodinou ranní také na silnici třetí třídy na Žďársku, mezi obcemi Strážek a Dolní Rozsíčka. Podle informací policie byla jedna osoba lehce zraněna.

Po vydatném nočním sněžení jsou v Kraji Vysočina silnice nižších tříd pokryté vrstvou ujetého sněhu, v kopcovitém terénu kraje mají problémy se sjízdností zejména kamióny. Například na silnici I/38 mezi obcemi Habry a Kámen na Havlíčkobrodsku jsou odstaveny hned dva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám