Hlavní obsah

Bomba se ve vlaku do Německa nenašla, policie zadržela podezřelého cestujícího

Právo, ok, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun
Aktualizováno

Policie v pondělí u Berouna několik hodin prohledávala rychlík mířící do Německa. Anonym ohlásil, že je ve vlaku bomba, tu však policisté nenašli. Policisté však zadrželi jednoho cestujícího, který měl uložení bomby nahlásit.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní pes kontroluje cestujícíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Uložení bomby v EC Franz Kafka mířícím do Mnichova bylo nahlášeno přes telefon na linku 158. Vlak byl odstaven na vedlejší kolej a policie ho několik hodin prohledávala.

Psovod podle informací z místa zkontroloval také cestující z vlaku v hale nádraží.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Cestující z vlaku našli útočiště v hale nádraží

„Evakuovali jsme všech 254 cestujících, jsou v budově nádraží v Berouně, aby nemrzli venku,“ řekla Právu mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Kolem poledne policie ukončila prohlídku vlaku i všech cestujících. „Žádná výbušnina nebyla nalezena. Během prohlídek a kontrol cestujících však byl ztotožněn muž, který pravděpodobně volal na tísňovou linku a oznámil uložení bomby ve vlaku. Byl převezen k výslechu a hrozí mu obvinění z trestného činu šíření poplašné zprávy,“ doplnila Pučelíková.

Opilý Čech

Podle ní se jednalo přímo o cestujícího z vlaku. Zadržený muž, který je recidivista, podle policie není cizinec a byl opilý.

"Podezřelému hrozí v případě prokázání viny až pět let vězení za šíření poplašné zprávy," řekla ČTK odpoledne Pučelíková. Policisté jej odvezli k výslechu. Podle mluvčí mu bude sděleno obvinění ze zmíněného trestného činu, výslech byl odložen, vyšetřovatelé čekají, až muž vystřízliví.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Odstavený rychlík u nádraží v Berouně

Vlak EC 354 Franz Kafka jedoucí do Německa nabral zpoždění 115 minut. Policejní zásah kvůli výhrůžce zpozdil i řadu vnitrostátních spojů.

Kvůli hrozbě výbušninou v pátek přistálo letadlo na letišti v Ruzyni. Vyhrožujícího Poláka následně policie zadržela a obvinila z šíření poplašné zprávy a ohrožení vzdušného dopravního prostředku. Podle znalce však byl muž nepříčetný a skončil v psychiatrické léčebně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám