Hlavní obsah

Muž se zákazem řízení ujížděl policii rychlostí 230 km/h

Novinky, jap

Vysokou rychlostí ujížděl před policisty z Prahy a Středočeského kraje v úterý večer řidič Audi A4, který má zákaz řízení. Do akce byl povolán také policejní vrtulník s termovizí. Muže se nakonec policistům podařilo dopadnout v Zápech na Praze-východ.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička audi s policií skončila v Zápech nehodouVideo: Novinky

 
Článek

"Policisté z letňanského místního oddělení si všimli řidiče, o němž je jim známo, že má vysloven zákaz řízení. Pomocí radioprovozu si proto přivolali na pomoc další policejní hlídky. Jakmile se hlídka Pohotovostní motorizované jednotky pokusila řidiče vozu audi zastavit, začal dotyčný ujíždět směrem na dálnici D10," řekl Novinkám pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Do pronásledování se následně zapojilo množství policejních hlídek z Prahy i ze Středočeského kraje. Na pomoc byl povolán policejní vrtulník s termovizí. Podle informací z místa ujížděl řidič audi policistům po dálnici D10 rychlostí přesahující 230 kilometrů v hodině.

Řidiči se podařilo dojet až do obce Zápy na Praze-východ, kde naboural do palety se stavebním materiálem. Následně vůz odstavil a pokusil se z místa odejít. V tu chvíli už byli na místě policisté, kteří ho omezili na osobní svobodě," sdělil Novinkám středočeský policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

Tou dobou už nad Zápy kroužil i policejní vrtulník. Dechovou zkouškou a testem na omamné a psychotropní látky policisté vyloučili, že by byl řidič pod vlivem alkoholu nebo drog.

V současné době je případ prošetřován pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," doplnil Vinčálek. Honička se obešla bez zranění i beze škody na majetku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám