Hlavní obsah

Nečesaný má přerušený trest, na verdikt NS počká na svobodě

• Aktualizováno

Lukáši Nečesanému byl na základě rozhodnutí Nejvyššího soudu (NS) přerušen výkon 13letého trestu za pokus o vraždu do doby, než bude rozhodnuto o jeho druhém dovolání. To podal v listopadu poté, co byl uznán vinným z pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích. Odpoledne byl propuštěn z plzeňské věznice. Vyzvedla ho manželka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Lukáš Nečesaný se vítá s manželkou Veronikou poté, co opustil 21. prosince plzeňskou věznici.

Článek

Nynější usnesení o přerušení výkonu trestu však nijak nepředjímá konečné rozhodnutí, zdůraznil mluvčí NS Petr Tomíček.

"Nevěřil jsem tomu, že mě pustí. Ve věznici jsem pořád myslel na rodinu," řekl Nečesaný po propuštění z plzeňské věznice Bory. S rodinou a dalšími blízkými chce nyní strávit vánoční svátky. Pobyt ve věznici označil za těžký, ale dodal, že tam poznal lidi, kteří mu pomohli. V budoucnu plánuje studovat vysokou školu. Nečesaného, který působil velmi pozitivně, si pět minut po jeho propuštění vyzvedla manželka, která pro něj přijela v automobilu s tchánem.

NS už jednou zasáhl

NS v minulosti už jednou rozsudek nad Nečesaným zrušil kvůli pochybnostem o důkazech. Odvolací Vrchní soud v Praze ale vynesl znovu stejný verdikt.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Lukáš Nečesaný opustil věznici

Podle obhajoby se nepodařilo rozptýlit pochybnosti o vině Nečesaného.

Útok v hořickém kadeřnictví se stal v únoru 2013. Pachatel kadeřnici nejméně šestkrát udeřil do hlavy polenem a z peněženky jí ukradl 10 000 korun. Vážně poraněnou ženu našel později její syn. Život jí zachránili lékaři, po útoku trpěla výpadkem paměti. Nečesaný přiznává, že v kadeřnictví byl - prý se chtěl nechat ostříhat, kadeřnice ale už zavírala, a proto odešel. Tvrdí, že ženu musel napadnout někdo jiný až po jeho odchodu.

Podle soudců mladíka usvědčují například pachové stopy, které se našly na kabelce napadené ženy nebo na vypínači. Motiv činu byl podle verdiktu majetkový, Nečesaný měl dluhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám