Hlavní obsah

Na Zlínsku hořel kovošrot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Hasiči zasahovali ve čtvrtek odpoledne u rozsáhlého požáru v areálu společnosti Metalšrot v Tlumačově na Zlínsku. Z požářiště stoupal hustý kouř. Před třetí hodinou hasiči požár zlikvidovali. Nebezpečí na místě ani obyvatelům okolních obcí nehrozí.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Ilustrační foto

Článek

Požár vypukl kolem půl jedné odpoledne. Podle Pavla Řezníčka z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje hoří na ploše odhadem asi 30 krát 30 metrů, zřejmě uskladněné lisované automobily.

Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů. „Nasadili jsme pěnu. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu,” uvedl Řezníček.

Kvůli unikajícím zplodinám byli podle něj varováni obyvatelé Tlumačova i nedalekých Otrokovic. Lidé z preventivních důvodů neměli otevírat okna a měli také omezit pohyb v oblastech zasažených kouřem. Podle Řezníčka na místo míří pracovníci chemické laboratoře hasičů, kteří budou měřit koncentraci škodlivin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám