Hlavní obsah

Těhotná řidička, která vzpříčila auto o strom, zemřela. Nepodařilo se zachránit ani dítě

– Hradec Králové
Právo,

Po čtyřech dnech podlehla v nemocnici svému zranění 29letá žena, která ve středu havarovala na rovném úseku čtyřproudé silnice propojující Hradec Králové a Pardubice nedaleko Opatovic nad Labem. Řidička byla v osmém měsíci těhotenství a i přes veškerou snahu lékařů se nepodařilo zachránit ji ani její dítě.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Havarované auto

Článek

„Bohužel musím potvrdit, že zraněná podlehla svému těžkému zranění, zejména zranění mozku. Mladá žena byla navíc těhotná. Ve chvíli, kdy byla přivezena do nemocnice, lékař ihned přistoupil k císařskému řezu. Bohužel i stav novorozence byl od počátku velmi vážný, až kritický, zejména vinou nedostatku kyslíku po nehodě, kdy matka nedýchala, a oba, jak dítě, tak matka, v neděli zemřeli,“ potvrdil v úterý smutnou zprávu lékařský náměstek královéhradecké nemocnice Zdeněk Tušl.

Tragická nehoda se stala ve středu před půl osmou ráno nedaleko opatovického písníku. Automobil mířící do Hradce Králové vyjel z vozovky a narazil do stromu, o který zůstal opřený, respektive zůstal v prakticky vertikální poloze zaklíněný mezi kmeny dvou stromů.

Foto: ZZS Královéhradeckého kraje

Auto zůstalo po nehodě mezi dvěma stromy

„Zaklíněná řidička byla od počátku v bezvědomí. První pomoc jí poskytoval lékař královéhradecké záchranné služby, který náhodou projížděl kolem. Zdravotníci po vyproštění z vraku museli ženě zajistit dýchací cesty a napojit ji na umělou plicní ventilaci,“ popsal vážný stav zraněné ženy krátce po nehodě mluvčí zdravotnických záchranářů Ivo Novák. [celá zpráva]

Žena byla ihned transportována do královéhradecké fakultní nemocnice.

Ve voze cestoval i osmiletý syn řidičky. Ten naštěstí nebyl zraněn a po vyšetření lékaři v nemocnici mohl odejít domů.

Na závěry, co bylo příčinou nehody, je podle pardubické policejní mluvčí Jany Drtinové dosud brzy. „Vyšetřování stále probíhá, proto v tuto chvíli zatím není možné vyloučit žádnou příčinu,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám