Hlavní obsah

V Plzni se srazil autobus s tramvají, zraněno bylo 17 cestujících

Právo, Novinky, ok, pab, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

V Plzni se ve středu odpoledne srazily autobus a tramvaj. Podle záchranářů bylo zraněno 17 cestujících, z toho jeden těžce. Svědek po nehodě uvedl, že jeden muž přišel o prsty.

Viděl jsem kluka bez prstů, řekl svědek po nehoděVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

Nehoda se odehrála před půl druhou na křižovatce ulic Kaplířova a Klatovská třída.

„Na místě jsme ošetřili sedmnáct zraněných osob, z toho jedna osoba byla zraněna těžce,“ řekl Právu mluvčí záchranky Martin Brejcha.

„Tramvaják nezabrzdil. My jsme přijížděli a tramvaják nezabrzdil a jel dál. V autobusu lidi popadali a pak začali rychle pomáhat. Viděl jsem těhotnou ženu se střepy v těle a kluka bez jednoho nebo dvou prstů,“ vylíčil cestující z autobusu Právu.

V Plzni se srazil autobus s tramvajíVideo: Patrik Biskup, Právo

„Mohu potvrdit, že jedna osoba utrpěla ztrátová poranění,“ dodal bez bližších podrobností Brejcha. Potvrdil i přítomnost těhotné ženy – tu prý záchranka odvezla na gynekologické vyšetření do fakultní nemocnice v Plzni.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Havarovaný autobus v Plzni

„Dechová zkouška byla u řidičů negativní. V tuto chvíli policisté vyšetřují jak průběh nehody, tak také příčiny nehody,“ uvedla mluvčí policie Hana Štefflová

Podle informací z místa je poškozena kabina tramvaje a poškozen bok autobusu. „Byla to velká rána, ale myslím, že se to vyřešilo spořádaně, nikdo nepanikařil,“ řekl Právu další z cestujících.

Tramvajový provoz na Borech byl na více než hodinu uzavřen. Všechny spoje linek 3 a 4 byly odkloněné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám