Hlavní obsah

Mladíci v Plzni se chtěli vyfotit na vagónu, jednoho vážně popálil proud z trolejí

– Plzeň
Novinky, Pavel Jaňurek

Mladíci ve věku 15 a 17 let se chtěli v neděli večer vyfotit na jednom z vagónů odstaveného vlaku v Plzni. Jednoho z chlapců při tom zasáhl elektrický proud. Na popáleninové centrum ho nakonec musel transportovat záchranářský vrtulník.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Záchranáři popáleného chlapce transportovali do nemocnice vrtulníkem

Článek

Dvojice mladíků dorazila na Jižní nádraží v Plzni okolo 19. hodiny. Krátce poté utrpěl starší z nich velmi vážná zranění způsobená elektrickým proudem.

„Dnes krátce po 19. hodině jsme přijali oznámení o úrazu elektrickým proudem v Plzni na Borech. Na Jižním nádraží se dva chlapci pohybovali mezi vlaky. Poté vlezli na vagón, kde se chtěli vyfotit. Když se ale sedmnáctiletý mladík postavil, zasáhl jej elektrický proud,” uvedli k celé věci policisté.

Elektrický proud mladíka vážně popálil. Při pádu si podle dostupných informací navíc poranil páteř. Mladší z chlapců vyvázl nezraněn.

„Chlapec utrpěl zásah elektrickým proudem. Na místě jsme ho ošetřili, napojili na umělou plicní ventilaci a ve velmi vážném stavu transportovali na Emergency Fakultní nemocnice v Plzni,” sdělil mluvčí plzeňských záchranářů Martin Brejcha.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Záchranáři popáleného chlapce transportovali do nemocnice vrtulníkem

Ještě v neděli večer rozhodli lékaři o transportu mladíka z plzeňské nemocnice na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze. Tam chlapce po 22. hodině dopravil vrtulník letecké záchranky.

Událostí se i nadále zabývají policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám