Hlavní obsah

Prvňák a páťák loupili v Ostravě na zastávce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další případ loupeže, které se v Ostravě dopustili žáci prvního stupně základní školy, vyšetřuje policie. Případ musel být ovšem odložen, protože vzhledem k věku pachatelů nelze zahájit trestní stíhání.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Loupež se odehrála na konci září na ostravské autobusové zastávce a postupně vyšlo najevo, že se jí dopustili osmiletý žák prvního ročníku základní školy a jeho jedenáctiletý kamarád z páté třídy.

„Starší z nich měl po jedenáctiletém chlapci pod pohrůžkou násilí požadovat vydání reproduktoru, naznačit měl i hrozící údery. Oběť ze strachu předmět vydala, načež mladší pak měl rovněž po dalším 11letém chlapci požadovat vydání mobilního telefonu. I tento poškozený ze strachu věc vydal,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Loni podezřelý ze školky

Poškození pak měli mladé lupiče vyzývat k vrácení věcí, ti ale z místa činu utekli. „Majetek byl vrácen díky reakci 24leté svědkyně, která děti vyzvala, aby věci poškozeným vrátily,“ dodala mluvčí.

Vzhledem k věku podezřelých dětí policie nemohla zahájit trestní stíhání, proto policejní komisařka podá státnímu zástupci podnět k vypracování návrhu na zahájení řízení o uložení opatření dítěti mladšímu 15 let.

V poslední době nejde o ojedinělý případ. „V loňském roce jsme informovali o loupeži, z níž byl podezřelý teprve šestiletý chlapec a v době skutku byl absolventem mateřské školy,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám