Hlavní obsah

Na Pelhřimovsku hoří výrobní hala, škoda bude vysoká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Cerekev
Aktualizováno

V Horní Cerekvi na Pelhřimovsku hoří skladová hala, zasahují tam čtyři desítky hasičů. Nikdo nebyl zraněn, řekla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Majitel firmy IBK - Trade, zabývající se balením a pražením ořechů a sušeného ovoce, předběžně odhaduje škodu na více než 100 miliónů korun. Podle mluvčí je ohněm způsobená škoda jedna z dosud největších na Vysočině.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Brzy po příjezdu hasičů kolem čtvrté hodiny ranní se začala střecha haly propadat. Kolem 07:00 hasiči stále likvidovali požár, oheň už je ale lokalizován a dál se nešíří.

Podle spolumajitele firmy Davida Kratochvíla přišel požár v době vrcholící sezony před Vánocemi. "Když jsme přijeli, už bylo všechno v plamenech, nedalo se s tím nic dělat. Je to náš hlavní sklad a je celý pryč. Uvidíme, jak to bude s odběrateli," řekl novinářům Kratochvíl.

Hasiči zřídili kyvadlovou dopravu vody, dohašování podle Musilové potrvá několik hodin. Příčina požáru se vyšetřuje.

Firma IBK Trade byla založena v roce 1992 v Praze. Specializuje se na dovoz, zpracování, balení a distribuci širokého sortimentu ořechů, sušeného ovoce, semen a dalších produktů. V pražírně a balírně v Horní Cerekvi zpracovává více než 80 druhů surovin, na trh dodává přes 1000 výrobků. Zákazníky jsou malé obchody stejně jako velké nadnárodní řetězce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám