Hlavní obsah

Tři cyklisté zachránili dívku před znásilněním v Brně

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Štěstí v neštěstí měla ve středu po půlnoci dvacetiletá dívka v Brně. Když šla domů z noční, pokusil se ji znásilnit zatím neznámý muž. Dívce se podařilo z jeho objetí vysmeknout a zakřičet o pomoc. Naštěstí ji slyšeli tři mladí muži na kolech, před kterými násilník uprchl. Policisté nyní zachránce shánějí, aby poskytli důležité informace k případu.

Foto: Policie ČR

Místo činu v Brně

Článek

„Slečna se vracela domů z noční směny a šla pěšky směrem od centra po ulici Křenové. Měla v uších sluchátka a poslouchala hudbu. Před mostem přes řeku Svitavu ji náhle zezadu za krk uchopil neznámý muž, zakryl jí ústa a zatáhl k železničnímu objektu. Muž dívce řekl, že se jí nic nestane, když mu provede orální sex. Mladé ženě se podařilo zakřičet o pomoc a po chvíli se muži vysmekla,“ popsala situaci policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Foto: Policie ČR

Místo činu v Brně

Na pomoc dívce přispěchali tři muži. Dva se hned pustili do pronásledování prchajícího násilníka a jeden zůstal s dívkou, kterou pak doprovodil domů. Útočníkovi se bohužel podařilo utéct. Přepadená dívka se na policii obrátila až následující den.

„Pachatelem měl být muž bílé pleti ve věku do 25 let, hovořící česky bez přízvuku, hubené postavy. Na sobě měl černou bundu s kapucí na hlavě a kalhoty tmavé barvy,“ dodala Cejnková.

Kriminalisté nyní žádají trojici mladíků, kteří přepadené pomohli, aby se neprodleně přihlásili na policii na telefonním čísle 974 625 824 a poskytli svědectví.

Reklama

Výběr článků

Načítám