Hlavní obsah

Při hádce o nájemné pobodal přítele své dcery. Nechtěl jsem, řekl obžalovaný

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kvůli útoku loveckým nožem na přítele dcery stanul v pondělí před ostravským krajským soudem jedenašedesátiletý Ladislav Kala z Ostravy. Důvodem, proč muže bodl dvakrát do obličeje a do krku, byla hádka o příspěvek na nájemné. Oběť útoku málem vykrvácela, Ladislav Kala se nyní zodpovídá z pokusu o vraždu.

Muž obžalovaný za to, že nožem zaútočil na přítele své dcery, u ostravského souduVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Incident se odehrál letos 8. května v jednom z bytů v centru Ostravy. „Obžalovaný po vzájemné rozepři týkající se úhrady nájemného za byt na poškozeného opakovaně zaútočil loveckým nožem. Způsobil mu dvě bodné rány do obličeje a krku,“ uvedla státní zástupkyně Šárka Miketová.

Najednou řekl, že mě zabije, a během vteřiny mi dal nečekaně pěstí.
obžalovaný

Dodala, že po útoku obžalovaný opustil byt a ponechal zraněného svému osudu, aniž by přivolal lékařskou pomoc. Jak potvrdili znalci z oboru lékařství, chybělo jen velmi málo a muž na následky způsobených zranění zemřel.

Ladislav Kala u soudu vypověděl, že se jen bránil napadení a vůbec nezamýšlel svého spolubydlícího, který je mimochodem otcem jeho vnuka, napadnout. Vysvětlil, že muže nechal se svou dcerou u sebe bydlet, ovšem žádal po něm, aby občas přispěl na nájemné. A právě peněz se týkala hádka, při které byli oba muži pod vlivem alkoholu.

Rozpory ve výpovědi

„Krájel jsem jídlo u kuchyňské linky. Najednou řekl, že mě zabije, a během vteřiny mi dal nečekaně pěstí, zlomil mi nos. Já jsem dal instinktivně ruce před sebe, a tím nožem jsem ho zranil. Vůbec jsem neuvažoval, že bych mu ublížil, nechtěl jsem to udělat,“ řekl u soudu Ladislav Kala.

Dodal, že poté v šoku vyběhl z bytu. Pokoušel se prý zavolat pomoc, ale kvůli rozrušení to nebyl schopen udělat.

Později muže policie zadržela. U soudu sice tvrdil, že se policistům přihlásil sám a také, že sám žádal svoji družku, aby zavolala lékaře, ovšem v jeho výpovědi panuje spousta nejasností.

Průběh incidentu a chování obžalovaného po činu by mohly objasnit výslechy svědků a soudních znalců. Jednání je naplánováno i na úterý, přičemž není jasné, kdy by mohl být vyhlášen rozsudek. Kalovi hrozí za pokus o vraždu až osmnáct let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám