Hlavní obsah

Kartářka z naivního důchodce vymámila přes 760 tisíc korun

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Dvaadevadesátiletý senior z Hradce Králové se stal obětí jedné královéhradecké kartářky, která mu slíbila hlavní výhru ve Sportce ve výši 95 miliónů korun. Za to jí důchodce dobrovolně platil od ledna do května letošního roku, postupně ženě předal přes 760 tisíc korun. Ženě hrozí až osm let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Senior překvapeným policistů přitom řekl, že sám peníze nepotřeboval. Chtěl prý pomoci rodině a ostatním lidem. „Třiapadesátiletou ženu nyní policisté obvinili z podvodu, za což jí hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ informovala policejní mluvčí Lenka Burýšková a připojila popis kartářčina podvodu.

„Podle výše předpokládané výhry prý žena obalovala karty bankovkami a čarovala výherní čísla, která měla být při následném slosování tažena. Opakovaně vložené peníze měly zvýšit šanci na další výhru. Senior uvedl, že u rituálu bylo podmínkou, že se uskuteční o půlnoci,“ dodala Burýšková.

Protože žena poškozenému slibovala navrácení vkladu, sepsal s ní smlouvu o půjčce. Dohodli se, že pokud muž při slosování nevyhraje, přidá vždy další peníze k ostatním bankovkám, aby se zvýšila šance na další výhru.

Když muž jednou neměl požadovanou finanční hotovost, zaplatil zlatými náušnicemi v hodnotě tří tisíc korun. Jindy dal do zástavy své housle. Získal za ně 80 tisíc korun, které rovněž odevzdal kartářce.

Kartářka: Peníze shořely při rituálu

„Senior si policistům posteskl, že za celou dobu takřka nic nevyhrál. I když si několikrát uhodnutá čísla vsadil, jednalo o výhry do 50 korun. Proto se rozhodl spolupráci s kartářkou v červnu ukončit a písemně ji vyzval k navrácení peněz. Dostalo se mu však odpovědi, že žena žádné peníze nemá, neboť shořely při rituálu,“ prozradila mluvčí.

Podezřelá se už v minulosti opakovaně dopouštěla podvodů, za které byla i trestána. V době, kdy podváděla důvěřivého sázkaře, byla dokonce v podmínce.

Stíhána je také za ohrožení rozumového a mravního vývoje svého 15letého syna, kterého od března do června neposílala do školy nebo jeho záškoláctví kryla. Chlapec zameškal 195 vyučovacích hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám