Hlavní obsah

Mladík, co útočil na zpěváka Hrůzu, je znovu před soudem za napadení člověka

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jeden ze dvou útočníků, který před dvěma roky napadl zpěváka Michala Hrůzu na ostravské Stodolní ulici, stojí opět před soudem. Nikolas Agoratsios totiž vloni v říjnu společně se svým strýcem Miroslavem Konečným napadl v Ostravě plynovou pistolí a kopanci dalšího muže.

BEZ KOMENTÁŘE: Nikolas Agoratsios a jeho strýc Miroslav Konečný se svou obhájkyní u ostravského okresního souduVideo: Denisa Doležalová, Právo

 
Článek

Ostravský okresní soud ve středu začal věc řešit jako výtržnictví, jelikož poškozený utrpěl „jen“ lehčí zranění - poleptání očí. Agoratsiosovi hrozí i vězení, protože za napadení zpěváka dostal vloni v březnu podmínku.

On však tvrdí, že je nevinen. Podle něj muže napadl jeho strýc, nad kterým také visí trest odnětí svobody, jelikož již má za sebou bohatou trestní minulost. Navíc je obžalován i za přechovávání drog. Konečný se ke všemu u soudu přiznal, tvrdí ale, že útočil sám bez Agoratsise.

„Během oslav narozenin jeho matky bezdůvodně napadli venku před vinárnou po slovní rozepři kolemjdoucí osobu. Strýc vytáhl plynovou pistoli a na osobu vystřelil. Poté, co napadený upadl na zem, tak do něj bylo ještě kopáno. Oba pak utekli zpět do vinárny,“ sdělila novinářům státní zástupkyně Andrea Roztomilá.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Nikolas Agoratsios, který napadl zpěváka Michala Hrůzu, je před soudem kvůli dalšímu napadení

K události došlo vloni 4. října v Ostravě-Mariánských Horách před Zaječským vinným sklepem, kam si ve tři hodiny ráno šli obžalovaní zakouřit. Podle obžaloby měli muži útoku zanechat až poté, co na ně začal troubit řidič v projíždějícím taxíku, který také zavolal policii.

Nikolas Agoratsios ale svou vinu zcela odmítá a tvrdí, že je zcela nevinen. „Obžaloba je postavena na nedostačujících důkazech. Nechápu, proč tady dnes stojím. Nebo chápal bych, kdybych tu stál jako svědek. S tím poškozeným měl rozepři můj strýc, který na něj nakonec vystřelil. Já jsem se snažil muže ignorovat,“ řekl před soudem Agoratsios.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Nikolas Agoratsios, který napadl zpěváka Michala Hrůzu, je před soudem se svým strýcem Miroslavem Konečným (vpravo) kvůli dalšímu napadení.

Na rozdíl od něj se jeho strýc k činu přiznal. „Jsem vinen, jak popisuje obžaloba. Reagoval jsem přehnaně, byl jsem trochu opilý. Celý konflikt jsem vyvolal já, když jsem měl k procházejícímu dvojsmyslnou průpovídku. Hádali jsme se, já jsem pak na něj vytáhl plynovou pistoli. On se otočil a šel pryč, ale po chvíli se vrátil. Vypadal, že nemá problém jít proti namířené zbrani. Měl jsem pocit, že si to vyřídí s námi oběma,“ líčil útok Konečný s tím, že vystřelil proto, že se bál o synovce i o sebe.

Žalobkyně: Spolupachatelé jsou oba

I podle něj Agoratsios na muže nijak neútočil. „Po výstřelu, kdy ten muž spadl na zem, tak tam Nikolas stál jako opařený. Chytl jsem ho a utíkali jsme zpět do vinárny,“ dodal Konečný.

Podle žalobkyně se Agoratsios výtržnictví dopustil bez ohledu na to, jestli do ležícího mladíka kopal. „Oba jsou spolupachatelé. Jednání se účastnili společně. Navíc Agoratsios strýci v tom útoku nijak nezabránil,“ dodala Roztomilá.

Za předloňské napadení zpěváka Michala Hrůzy soud Agoratsiosovi udělil roční podmínku s odkladem na 2,5 roku. Zpěvákovi dal Agoratsios facku. To, že Agoratsios podmínku porušil, ještě ale podle žalobkyně neznamená, že bude muset do vězení. „Navrhovat budu podmíněný trest, popřípadě veřejně prospěšné práce,“ upřesnila Roztomilá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám