Hlavní obsah

Opilý řidič na Olomoucku uvízl na přejezdu. Vlak auto sešrotoval

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Šestatřicetiletý řidič osobního auta uvízl v sobotu časně ráno na železničním přejezdu u Červenky na Olomoucku. Zoufalý se máváním snažil na vzniklou situaci upozornit strojvedoucího přijíždějícího rychlíku, ten však již střetu nemohl zabránit a auto lokomotiva smetla. Řidič byl pod vlivem alkoholu. Právo o tom informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Policie ČR

Auto vlak zcela zdemoloval.

Článek

Srážka se odehrála krátce po čtvrté hodině ranní na železničním přejezdu ve směru z Červenky na Moravičany. „Z prvotního šetření vyplývá, že řidič osobního auta Škoda Superb vjel na železniční přejezd, kde z dosud přesně nezjištěných příčin uvízl. Krátce poté se spustilo zabezpečovací zařízení přejezdu, upozorňující na přijíždějící vlak,“ uvedla mluvčí.

Řidič automobilu podle ní stačil z vozidla vystoupit, a jak sdělil, máváním se snažil strojvedoucího rychlíku, který jel od Červenky na Královou, na vzniklou situaci upozornit. Strojvedoucí již však střetu nemohl zabránit.

Foto: Policie ČR

Auto vlak zcela zdemoloval.

„Vlak do vozidla narazil, zhruba 200 metrů ho tlačil před sebou a zcela ho zdemoloval. Řidič cestoval ve vozidle sám, ve vlaku bylo 294 cestujících. Nikdo nebyl při srážce zraněn. Při nehodě došlo ke škodě na vozidle, vlaku i trati. Celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 600 000 korun,“ konstatovala Urbánková.

Hrozí mu až dva roky

Policisté podle ní provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Naměřili mu kolem dvou promile alkoholu. „Po poučení se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti,“ poznamenala mluvčí. Řidiči auta hrozí až dva roky vězení.

Přesné příčiny a okolnosti nehody jsou nadále v šetření. „Komunikace vedoucí přes uvedený železniční přejezd byla po dobu šetření nehody a odstraňování jejich následků uzavřena v obou směrech,“ dodala Urbánková. Omezen byl dočasně i provoz na železniční trati.

Reklama

Výběr článků

Načítám