Hlavní obsah

Zběsilou jízdu Poláků v BMW na Karvinsku ukončil kamión, zahradil jim cestu

Právo, hon
Karviná

Dramatická honička zlodějů s policií se odehrála v minulých dnech mezi Třincem a Karvinou. Dva Poláci natankovali palivo a z čerpací stanice ujeli bez zaplacení. Ujíždět se jim podařilo několik desítek minut, honička pak skončila v Karviné poté, co policie vytvořila na silnici bariéru pomocí ochotného řidiče kamiónu. O případu informovala v pátek mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

BEZ KOMENTÁŘE: Honičku s policií ukončil zátaras z kamiónuVideo: Policie ČR

 
Článek

Všechno začalo v pondělí na čerpací stanici v třinecké části Ropice, odkud řidič polského osobního auta se spolujezdcem ujel bez zaplacení ve směru na Český Těšín. Obsluha krádež nahlásila na policii, která se o několik kilometrů dále pokusila řidiče zastavit. Ten ale šlápl na plyn a začal ujíždět dále směrem na Karvinou.

„Jeho jízda byla velmi agresivní a nebezpečná. Policisté ho pronásledovali v jeho divoké jízdě, ale on místo uposlechnutí výzvy zvýšil rychlost. Za nepříznivého počasí, na velmi frekventované komunikaci riskantně předjížděl, několikrát přejel vodorovnou plnou čáru a ohrožoval jiné řidiče,“ uvedla mluvčí.

Zloději ve vysoké rychlosti projeli obcemi Chotěbuz, Louky a blížili se ke Karviné, kde už čekali další policisté s řidičem kamiónu, kterého požádali o pomoc. Kamión na silnici vytvořil neprůjezdnou překážku.

Nekradl poprvé

„Ujíždějící vozidlo se přiblížilo k zátarasu, řidič začal brzdit. Ve chvíli, kdy už neměl kam ujet, začal přidávat plyn a směřoval na zasahujícího policistu. Ten použil donucovací prostředek, hrozbu namířenou střelnou zbraní, a řidič zastavil. Policisté pak oba muže vytáhli z vozidla,“ dodala mluvčí.

Za volantem seděl 27letý Polák, spolujezdcem byl jeho o tři roky starší krajan. Řidič však nekradl benzín poprvé. „Totéž udělal už v polovině září na benzínové čerpací stanici v Českém Těšíně. Zadržený cizinec se ke všem skutkům doznal,“ dodala Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám