Hlavní obsah

Včelař se vážně popálil v Olomouci, když se snažil uhasit úl

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S vážnými popáleninami skončil v sobotu večer v nemocnici dvaačtyřicetiletý včelař poté, co se v olomoucké městské části Chomoutov snažil sám uhasit požár většího dřevěného úlu. Právu to sdělil krajský mluvčí hasičů a zdravotnických záchranářů v Olomouci Zdeněk Hošák.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dřevěný úl byl zcela zničen. (Ilustrační foto)

Článek

Oznámení o požáru převzala linka tísňové pomoci hasičů krátce před osmnáctou hodinou. „Operační středisko na místo vyslalo posádky dvou cisternových vozidel z centrální stanice v Olomouci a dobrovolné hasiče z Chomoutova a Bohuňovic,“ uvedl mluvčí.

Hasičům se podle něj podařilo po chvíli požár uhasit. „Přesto zcela zničil dřevěný objekt o rozměrech zhruba 10x3 metry,“ konstatoval Hošák. Hasiči zraněnému muži poskytli předlékařskou pomoc a asistovali přivolané zdravotnické záchranné službě.

„Muž utrpěl vážné popáleniny druhého stupně v oblasti hlavy a krku,“ poznamenal mluvčí s tím, že zraněný byl po nezbytném ošetření převezen na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě.

„Příčina vzniku požáru je předmětem šetření, stejně jako výše vzniklé škody,“ dodal Hošák.

Reklama

Výběr článků

Načítám