Hlavní obsah

Požár haly plné sena zaměstnal hasiče na Zlínsku

Právo, Miloslav Hradil
Aktualizováno

Sedmnáct jednotek hasičů bylo v noci na neděli povoláno k rozsáhlému požáru zemědělské haly v Tlumačově na Zlínsku. Oheň zasáhl asi polovinu haly o rozloze 20 krát 80 metrů, v níž bylo zhruba 800 balíků lisovaného sena. Právo o tom informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Článek

K hořící hale v areálu statku vyjeli hasiči kolem 22:40. Už při příjezdu viděli silnou záři a hustý kouř, který z areálu stoupal.

„Ve 22:52 vyhlásil operační důstojník II. stupeň požárního poplachu. Na místo zásahu byly postupně povolávány další posilové jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. Ty se zapojily jak do hasebních prací, ke kterým byla využita i výšková technika,“ uvedl mluvčí.

„Hasiči využili také kolového nakladače ze statku, který vyvážel jednotlivé balíky mimo zasažený objekt. Tam je hasiči rozebírali a dohašovali,“ konstatoval Netopil. Požár podle něj dostali hasiči pod kontrolu v 00:20, kdy byla velitelem zásahu ohlášena lokalizace požáru.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár v Tlumačově zaměstnal sedmnáct jednotek hasičů

„Hasiči jsou stále na místě. Ráno bylo povoláno osm nových jednotek dobrovolných hasičů, kteří střídají své kolegy. Na místě se budou střídat i profesionální hasiči,“ zdůraznil Netopil s tím, že zásah bude ještě nějakou dobu pokračovat.

Podle prvotních odhadů přesáhne škoda na objektu a uskladněném materiálu jeden milión korun. „Jen škodu na seně odhadl majitel na 400 tisíc korun,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám